Hoppa till sidans innehåll

Fridykarna 3


Gruppen är anpassad för ungdomar från ungefär 14 år eller äldre och har klarat av Fridykarcertifikat steg 2.


Målsättningen för Fridykarna 3 är att genom olika övningar kunna kombinera ihop kunskap och färdighet. Nu får ungdomarna alltmer ta eget ansvar för sin träning så att de får rutin på att genomföra olika undervattensövningar och hantera utrustningen. Målet är att uppnå mycket goda färdigheter inom fridykning, simfärdighet, dykteori och första hjälpen. De ska med självförtroende och övertygande säkerhet kunna genomföra alla moment som ingår i Fridykarcertifikat steg 3 som utfärdas av Svenska Sportdykarförbundet.

Beskrivning
På denna kurs får deltagarna mycket goda kunskaper i fridykning, både teoretiskt och praktiskt. Som Steg-3 fridykare skall de kunna genomföra fridykning såväl i bassäng som utomhus helt obehindrat och på ett säkert sätt. De har efter utbildningen en mycket god kunskap i första hjälpen, livräddning och dykplanering. Sista delen av provet för Steg-3 genomförs dessutom utomhus.

Elevens kunskaper och färdigheter skall bedömas under kursens gång.
Certifikat kan endast utfärdas om eleven bedömts uppfylla minimikraven.

 

FRIDYKARE III

För att kvalificera sig som CMAS/SSDF Fridykare steg 3 skall eleven under kursens lopp visa sig behärska följande färdigheter under realistiska förhållanden:

• Mycket goda kunskaper i första hjälpen.
• Mycket goda kunskaper i dykteori.
• Mycket god simfärdighet utan utrustning.
• Mycket goda färdigheter inom fridykning enligt kursplan.

Examination av CMAS/SSDF Fridykaren steg 3 skall göras av fridykarinstruktör som har lägst SSDF Fridykarinstruktörscertifikat steg 3.

Uppdaterad: 01 SEP 2014 20:25 Skribent: Adde Bergström

Postadress:
DK Knattedykarna Uppsala - Sportdykning
Dorte Westin, Linvägen 17
75752 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info